onsdag den 30. januar 2008

Overvågning

Enhver trussel, der skaber utryghed, gør vi hvad vi kan for at bekæmpe med kontrol og overvågning. Samtidig med at alle disse kontrollerende tiltag i vid udstrækning snarere cementerer en tilstand af konstant utryghed og mistillid. Den vestlige verden er på den måde fanget i en ond cirkel, hvor vi ikke kan andet end at øge kontrollen, hvis vi vil undgå anklagen om at sætte sikkerheden over styr. Men jo mere kontrol, der skal til for at skabe tryghed, des mindre bliver det frie handlingsrum, der er tilbage. Har vi ofret friheden og tilliden i jagten på tryghed ?

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Der er to grundlæggende problemer med overvågning. Det første er at det er et indgreb i den personlige frihed. Hvad der er tilladt idag er ikke nødvendigvis tilladt imorgen. Derfor skal overvågning hele tiden holdes i kort snor. Man skal tænke på at demokrati og retssikkerhed ikke nødvendigvis er naturgivet. Det er noget der er blevet kæmpet for og hele tiden skal arbejdes for.
Det andet er i forhold til angst. Overvågning kan have den modsatte effekt end den, som er intentionen. Hvis der er meget overvågnning kan det have den effekt at "man" tror at truslen er støre end den reelt er. Hvorfor er der ellers brug for overvågning?