torsdag den 1. november 2007

Battle of Ideas

På Battle of Ideas på Royal College of Art i London launchede sociologen Frank Furedi i weekenden sin nye bog "Invitation to Terror". Den ser ud til at være yders relevant læsning i forbindelse med Go To Gate, idet Furedis tese er at den vigtigste kilde til at terroren er et problem ikke ligger i Afganistans bjerge, men i vestens frygt. At det grundlæggende er vores risiko-angst, der giver "fear entrepreneurs" som terrorister deres spillerum.
Frank Furedi har bl.a. skrevet en meget interessant sociologisk baggrunds-artikel om frygtens rolle og betydning i det 21.århundrede. Her får man en lidt anden vinkel på frygtens kultur end den vi har fra Zygmunt Bauman. Men også her et klart billede af at der er al mulig grund til at prøve at stille skarpt på frygten som kulturelt fænomen.

http://www.spiked-online.com/index.php?/site/article/3053

http://www.battleofideas.org.uk/index.php/site/session_detail/181/

En anden spændende deltager i Battle of Ideas var Alex Gourevitch, der påpeger at sandsynligheden for at blive offer for terror er nogenlunde den samme som at blive ramt af en komet eller et meteor.
Det får ham til at spørge sig selv om sikkerhed virkelig bør være den stærkeste politiske drivkraft. "The idea that political leaders can establish their power and authority by making us feel safe is shared by those who have made the terrorism threat into an organising principle for politics. The war on terror is organised around defending this role for government, as much as it is about dealing with actual terrorism."

http://www.battleofideas.org.uk/index.php/site/battles/905/

Ingen kommentarer: